Белослава Костадинова е родена на 22 юни 2009 г. в София

Белослава Костадинова е родена на 22 юни 2009 г. в София.

Обича да пее от най-ранна възраст и започва да посещава уроци по пеене от 3 годишна възраст. През последните три години нейн вокален педагог е певицата Румяна Коцева.
На 5 години участва в първия си конкурс и спечелва първата си индивидуална награда. От тогава до сега Бела е спечелила повече от 35 призови отличия от музикални конкурси в България (София, Варна, Велико Търново, Хисаря, Кюстендил, Казанлък, Карлово и др.) и в чужбина (Италия, Малта, Австрия, Грузия, Словения, Босна и Херцеговина).
През 2017 г. Белослава беше поканена да участва в четвъртия сезон на предаването „Пинкови звездици” по Телевизия „Пинк”, Република Сърбия. Тя дебютира успешно, като се класира до четвърти кръг.


След прослушване, Бела е приета в Детския Филхармоничен Хор към Софийската Филхармония и участва в концерта „Коледно матине”, излъчено на Коледа по БНТ 2.

През 2017 г. Бела записа първата си авторска песен „Ех, че детство”, по музика на Чавдар Коцев и текст на Румяна Коцева, която е отличена с първо място за нова детска песен на Европейския Фестивал за Детска песен „Златни Искри“ 2017 г., гр. Варна.

През 2017 г. Белослава участва в редица тържествени концерти и благотворителни инициативи: инициира класа й да се включи в ръчното преписване на Паисиевата „История Славянобългарска“ и участва в литературната гостоприемница по представянето на проекта, включи се в тържествени концерти, ораганизирани от читалище „д-р Петър Берон 1926 г.”
През лятото на 2017 г. подари част от косата си за изработването перуки за онкоболни деца.
Бела е лауреат на Фондация „Шанс за децата на България” за 2018 г. и член на Клуб 2017 г. на „Успелите деца на България” на Фондация на „Димитър Бербатов”.

Тя беше избрана след кастинг да играе главната роля в детската опера „Лили и вълшебното бисерче” по приказката „Пук” на Валери Петров, музика Любомир Денев и режисьор Анри Кулев. Премиерата на операта е на 25.02.2017 г. в Софийска опера и балет, когато Бела е на 7 години. Представлението се играе успешно втори сезон на препълнена зала.
https://www.operasofia.bg/novini/item/3572?event=114
Композиторът Любомир Денев написа за Бела музиката и текста на песента „Бисерче вълшебно” към музиката от спектакъла, видеоклип на която ви предлагаме тук. За изработването на видеоклипа са изполвани кадри от представлението от 04.05.2018г., което беше посетено от ученици от различни училища в страната.

През лятото на 2017г. подари част от косата си за изработването перуки за онкоболни деца.

Check Also

Васил Сотиров в YouTube

плейлиста

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.