Listen to this article

Как се ловят маймуни

aЕдна маймуна много обичала вишни. Веднъж, докато седяла на едно дърво, видяла на земята вишни с възхитителен вид и се спуснала долу, за да ги докопа. Но вишните лежали в прозрачен стъклен буркан. След няколко неуспешни опита маймуната накрая се досетила да пъхне лапа в гърлото на буркана. Като стиснала една вишна в юмрук, тя се опитала да извади лапата си от съда, но не могла, защото юмрукът й се оказал по-широк от гърлото на съда.
Разбира се, всичко това било направено умишлено и вишните в буркана били капан, поставен от ловец на маймуни, който бил наясно как разсъждават те.
Като чул маймунското скимтене, ловецът излязъл от укритието си. Уплашената маймуна се опитала да избяа. Но ръката й, както предполагал той, се заклещила в съда и тя загубила способността си да се движи бързо.
На всичкото отгоре – а ловецът бил предвидил и това – продължавала да стиска вишната в ръка. По този начин той без затруднение я хванал, след това рязко я ударил по лакътя, от което юмрукът й се разтворил и тя изпуснала вишната.
Маймуната освободила ръката си, но била хваната. Ловецът използвал вишната и съда, но не се лишил нито от едното, нито от другото.

Проверете също

ПЕПЕЛЯШКА

Живял някога благородник, на когото първата съпруга починала и той се оженил повторно за надменна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.