Listen to this article

Блудният син

aСинът на един заможен човек заминал в далечна страна и се случило така, че докато баща му трупал несметни богатства, той обеднявал все повече и повече. След това станало така, че синът дошъл в страната, където живеел баща му и като просяк молел за храна и дрехи. Когато баща му го зърнал в парцали и нищета, заповядал на слугите си да го доведат.
Когато пристигнали в двореца, той си помислил: "Сигурно съм събудил подозрението на велможата и той ще ме хвърли в тъмница." Изпълнен със страх, избягал, преди да види баща си. Тогава баща му изпратил пратеници след него, които го заловили и върнали обратно независимо от воплите и протестите му. Но бащата заповядал на слугите си да се отнасят снизходително към него. Назначили го като помощник на работник с неговия ранг и образование.
От прозорците на двореца си бащата наблюдавал сина си и научавайки, че той е честен и трудолюбив, го повишавал все повече и повече.
Изминали много години до момента, когато бащата извикал сина си, събрал всички слуги и разкрил тайната пред тях. От срещата с баща си нещастният преди човек безкрайно се зарадвал и преизпълнил с щастие.
Така постепенно трябва да бъдат възпитавани душите на хората във висшите истини.

Проверете също

ПЕПЕЛЯШКА

Живял някога благородник, на когото първата съпруга починала и той се оженил повторно за надменна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.