Listen to this article

Колелото на закона

aБлагословеният разказал притча за Колелото на закона. При изкусен преписвач дошъл почтен човек и поръчал да препише възвание към Бога, за което донесъл достатъчно пергамент.
След него дошъл човек с поръчение да препише писмо, пълно със заплахи, и също дал пергамент, като подканил преписвана да приключи по-бързо.
За да му угоди, преписвачът нарушил реда и побързал с неговото поръчение, като в бързината грабнал кожата за първата поръчка. Заплашващият останал много доволен и побягнал да излее злобата си.
След това дошъл първият клиент и като погледнал пергамента, казал: "Къде е кожата, която дадох аз?" Като разбрал за случилото се, той произнесъл: "Кожата за молитви носеше благословията на изпълнението, докато кожата за заплаха е лишена от въздействие.
Неверни човече, като наруши закона на сроковете, ти лиши молитвата от сила, която трябваше да помогне на болния. Нещо повече, ти проведе в действие заплахи, които са пълни с нечувани последствия. Пропадна трудът на Архат, благословил моята кожа.
Пропадна трудът на Архат, който лиши злото от сила.
Ти пусна в света злобно проклятие и то неизбежно ще се върне при теб. Ти изтика от пътя Колелото на закона и то няма да те води, но ще пресече пътя ти."
Не пишете закони на мъртва кожа, която ще отнесе първият крадец.
Носете законите в духа и диханието на благостта ще поднесе пред вас Колелото на закона, облекчавайки пътя ви.
Неверността на преписвана може да въвлече целия свят в бедствие.

Проверете също

ПЕПЕЛЯШКА

Живял някога благородник, на когото първата съпруга починала и той се оженил повторно за надменна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.